Een vernieuwende dag!

Op donderdag 24 maart vond de Gebruikersdag N@Tschool plaats bij het ROC van Twente in Hengelo. De 15e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement was zeer succesvol met een prachtige locatie, een gevarieerd programma aan workshops, twee spectaculaire keynotes, veel nieuwe introducties: de HTML5 versie van de Silverpoint editor, een compleet nieuwe toetsomgeving, de eerste versie Onderwijscatalogus en natuurlijk; de officiële aankondiging door Three Ships van de nieuwe productnaam: cumlaude Learning!

Een warm welkom

De dag stond in het teken van ICT en de kwaliteit van onderwijs maar er werd ook zeker een blik op de toekomst geworpen. Na de dagopening door Jan van Veen, voorzitter van de Gebruikersvereniging, verwelkomde John van der Vegt, voorzitter van het CvB van het ROC van Twente de deelnemers met een presentatie van de nieuwe visie van het ROC van Twente.

Visie

De CEO van Three Ships, Wiel van de Berg begon zoals gebruikelijk zijn keynote met het welkom heten van de 200 aanwezigen waaronder weer veel nieuwe klanten uit het reguliere onderwijs, de sportwereld en de Nederlandse veiligheidsregio's. Daarna ging hij uitgebreid in op de visie van Three Ships, hoe men inspirerend onderwijs mogelijk wil maken waarin interactie een grote rol speelt. Deze visie is mede verankerd in de lopende maatschappelijke onderwijs vernieuwingen, zoals, onder meer, terug te vinden op de sites van Ons Onderwijs 2032, MBO2025 en HBO2025.

Trends en ontwikkelingen

Hierbij gaf hij ook een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen die een plek zullen krijgen in de verdere ontwikkelingen zoals "Flexibel en gepersonaliseerd onderwijs", "Flipping the classroom", "Serious gaming en gamification", "Virtual Reality", "Zelf leermaterialen ontwikkelen", "Samenwerken" en "open leren (MOOC)".

Dat alles binnen een open omgeving waarin hij aankondigde dat Three Ships de nieuwe LTI standaard heeft omarmd om klanten de mogelijkheid te bieden eenvoudig andere onderwijs applicaties te ontsluiten vanuit de leeromgeving.

cumlaude Learning

Bij deze ontwikkelingen kon het natuurlijk niet uitblijven dat ook de huidige kernonderdelen van de Three Ships leeromgeving op deze veranderende visie aangesloten moeten worden en hij deed dat door in zijn keynote een compleet vernieuwde user experience te laten zien en te eindigen met de introductie van cumlaude Learning als de integrale opvolger van N@Tschool! en SPBS.

Een leuk detail, tijdens de keynote van Wiel van de Berg had Three Ships haar stand helemaal omgebouwd in cumlaude stijl waar deelnemers de nieuwe omgeving konden uitproberen.

Pedro De Bruyckere

Voor het eerst sprak de uitgenodigde keynote spreker in de middag. Pedro de Bruyckere wist de hele zaal te entertainen met zijn zeer succesvolle keynote over technologie, nieuwe media en onderwijs.

Workshops

Bij de workshops ontbrak het ook niet aan keuze en variatie, zo waren er o.a. workshops over de Onderwijscatalogus, het verrijken van content met behulp van Silverpoint, serious gaming en gamification. De vendorssessies van Acknowledge, OnePoint en CleVR werden ook goed bezocht. Op het vendorplein konden deelnemers zelf de 3D wereld ervaren met de Oculus Rift en daarbij ook ideeën opdoen hoe men dit kan toepassen binnen het nieuwe onderwijs.

Goed bezig! Award

De projectgroep FoV en OC won dit jaar de Goed Bezig! Award. Tevens werd er een nieuwe award aangekondigd, namelijk de cumlaude Ambassador award. Een award speciaal voor studenten die voor in het eerst in 2017 zal worden uitgereikt. De Gebruikersdag werd afgesloten met een loterij, wederom een primeur. De prijzen, waaronder een iPad, een HP tablet, een VR bril en een drone waren beschikbaar gesteld door de sponsoren van deze Gebruikersdag.

Een geslaagde Gebruikersdag!

Wij kijken terug op een zeer succesvolle en geslaagde Gebruikersdag, een dag waarop we naast een blik in de toekomst ook stil hebben gestaan bij wat er nu allemaal al mogelijk is met de ELO. Een dag vol met nieuwe introducties, met als hoogtepunt de introductie van cumlaude Learning als de integrale opvolger van N@Tschool! en SPBS.

Presentaties

Worshop Ronde 1

1.1 Verrijken van aangekochte materialen

1.2. Onderwijscatalogus en ontwerptool

1.3 SPBS in het groot- Hoe schaal ik mijn SPBS-project op?

1.4 Brand in de ELO 2.0

1.5 Serious Gaming

1.6 Performance analyse: gebruik van beelden in de ELO

1.7 Silverpoint nieuw(s)

1.8 Serious gaming & gamification

Workshop ronde 2

2.1 Onderwijscatalogus en ontwerptool

2.2 Bezint eer ge verbindt- Succesvol gegevenskoppelingen leggen tussen uw applicaties

2.3 Een platform voor managers in het VO

2.4 Project activiteitenplan meekrijgen in de BPV

2.5 THIM's SPBS als totaaloverzicht

2.6 Flipping the classroom

Vendor workshops

V1. De presentatie van de Masterclass “Briljante ideeën omzetten in een superieure onderwijsbeleving" - Op basis van ‘Design Thinking’ lessen van Stanford University’s School, Verenigde Staten van Acknowledge heeft bezocht dan kunt u hier opvragen.

V2. Cloudtoepassingen binnen het onderwijs (OnePoint)

V3. Virtual Reality en onderwijs (CleVR)