Een inspirerende dag

Op donderdag 18 mei vond de Gebruikersdag N@Tschool plaats bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem. De 16e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement was zeer succesvol met wederom een prachtige locatie, een mooi programma aan workshops en twee inspirerende keynotes.

Een warm welkom

De dag stond in het teken van de evolutie van het LMS maar er werd ook zeker weer een blik op de toekomst geworpen. Na de dagopening door Jan van Veen, voorzitter van de Gebruikersvereniging, verwelkomde Leo zaal, Directeur van het IFV, de deelnemers met een motiverend welkomswoord op deze unieke en prachtige locatie.

Visie

De CEO van Three Ships, Wiel van de Berg, begon zoals gebruikelijk zijn keynote met het welkom heten van de bijna 200 aanwezigen waaronder weer veel nieuwe klanten uit het reguliere onderwijs, het particuliere onderwijs en de uitgeverswereld. Daarna ging hij uitgebreid in op de evolutie van het LMS, het kern LMS en de vernieuwingen en opleveringen die er aan staan te komen, verankerd in de visie van Three Ships.

Dat alles binnen een open omgeving waarin hij aankondigde dat Three Ships met de nieuwe Plugin gallery klanten de mogelijkheid geeft eenvoudig andere onderwijs applicaties te ontsluiten vanuit de leeromgeving.

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar wist de hele zaal te doen nadenken met zijn zeer inspirerende en motiverende keynote over technologie, nieuwe media en onderwijs. Deelnemers waren erg enthousiast over de keynote van Ruud en kwamen zeer geïnspireerd de zaal uit.  Je kunt een kopie van de presentatie van Ruud aanvragen via deze link.

Workshops

Bij de workshops ontbrak het ook niet aan keuze en variatie, zo waren er o.a. workshops over de Onderwijscatalogus, het werken met Author, serious gaming in de onderwijswereld, het toepassen van Learning analytics de inzet van de ELO in de reisbranche en hoe de brandweer gebruik maakt van de ELO. De vendorssessies van Acknowledge en OnePoint  werden ook goed bezocht.

Goed bezig! Award

Dit jaar won Gildwin Maijers de Goed Bezig! Award. De Gebruikersdag werd ook dit jaar afgesloten met de Gebruikersdag loterij. De prijzen, waaronder een iPad, een mystery prijs, laptop tassen, boeken en een prachtige kofferset waren aangeboden door de sponsoren van deze Gebruikersdag.

Een geslaagde Gebruikersdag!

Wij kijken terug op een zeer succesvolle en geslaagde Gebruikersdag, een dag waarop we naast een blik op wat gaat komen ook stil hebben gestaan bij wat er nu allemaal al mogelijk is met de ELO. Een dag vol inspiratie, netwerkmogelijkeheden en kennnisdeling, afgewisseld met een vurige lunch en gezellige borrel! Oh ja en vergeet de koekies niet!

Presentaties

Ronde 1

1.1  Lessons Learned na 1 jaar gebruik onderwijscatalogus
1.2 Van traditioneel naar blended onderwijs – spelen met vuur?
1.3 Spelenderwijs werken aan de vaardigheden van de 21ste eeuw
1.4  Anders Leren
1.5  Author Nieuw(s)
1.6 MyLiveTutor - mogelijkheden en voordelen

Ronde2

2.1 Zelf aan de slag met de onderwijscatalogus - Eigen laptop meenemen!
2.2 MyLiveTutor– mogelijkheden en voordelen
2.3 Opleiden & ontwikkelen in de leisurebranche - Een praktijkvoorbeeld
2.4 Kan Learning Analytics helpen om (meer) tegemoet te komen aan de leerbehoeften van studenten?
2.5 De som der delen: technische integratie van de leergang ‘Manschap A’ voor de Stichting Brandweeropleidingen BOGO
2.6 Werkgroep Herontwerp Portfolio