| Inloggen | |

SAMEN STAPPEN MAKEN

Op donderdag 19 april vond de Gebruikersdag N@Tschool en cumlaude plaats in de Veerensmederij in Amersfoort. De 17e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement was zeer succesvol met wederom een prachtige locatie, een mooi programma aan workshops en twee inspirerende keynotes.


Een nieuwe lente, prachtig weer, en... een nieuwe naam

De dag stond in het teken van samen stappen maken en er werd ook zeker een blik op de toekomst geworpen. Na de dag te hebben geopend, kondigde Jan van Veen, voorzitter van de Gebruikersvereniging aan dat de Gebruikersvereniging vanaf nu Gebruikersvereniging Cumlaude zal heten met een vernieuwde opzet en structuur, nieuw logo en binnenkort ook een nieuwe website. Een nieuw elan voor een vernieuwde vereniging die voor en door gebruikers van alle cumlaude producten is. De eerste gezamenlijke stappen zijn gezet op deze prachtige locatie.


.Samen Stappen maken 

De directeur van Three Ships, Wiel van de Berg, begon zoals gebruikelijk zijn keynote met het welkom heten van alle aanwezigen waaronder nieuwe klanten uit het reguliere onderwijs, het particuliere onderwijs en de uitgeverswereld. Hij lichtte vervolgens het nieuwe project, QA en Helpdesk proces toe welke gezamenlijk gaan leiden tot reguliere maintenance en functionele releases. Met daarbij de stappen die zijn en worden genomen voor verbeterde performance. Daarna ging hij uitgebreid in op wat er dit jaar op de rol staat.

Dieter Möckelmann 
Dieter wist de zaal te doen nadenken met zijn zeer inspirerende keynote over onderwijs en de inzet van ICT en technologie. Deelnemers waren erg enthousiast over de keynote van Dieter en kwamen zeer gemotiveerd de zaal uit.  

Workshops
Bij de workshops ontbrak het thema Samen Stappen maken ook niet, zo waren er o.a. gezamenlijke workshops over Office 365 in samenwerking met Microsoft, de Onderwijscatalogus, BPV het nieuwe portfolio in samenwerking met de projectgroepleden, het werken met Author samen met Innovam. Maar ook hoe de brandweer gebruik maakt van de ELO en SPBS, de inzet van webshop voor Buurtleren en Flipping the classroom.  
Goed bezig! Award
Dit jaar won Mark Graner de Goed Bezig! Award. Hij heeft met zijn innovatieve oplossing deze prijs dubbel en dwars verdiend! 

Mark is binnen de Nederlandse Brandweer leidend geweest in de ontwikkeling en de landelijke uitrol van de digitale component van de opleidingen Manschap A en Chauffeur.
Bijzonder is dat Mark binnen het project van Chauffeur niet alleen in hele korte tijd iets innovatiefs heeft bedacht, maar dat dit ook met succes landelijk is uitgevoerd. Hoewel Chauffeur een praktijkgerichte opleiding bij uitstek is - vergelijkbaar met het halen van een regulier rijbewijs - is er ook in deze opleiding een belangrijke rol weggelegd voor cumlaude Learning. Door SPBS en competentie-overzichten te mengen, heeft Mark ervoor gezorgd dat de instructeurs op ieder moment goed zicht hebben op de rijontwikkeling van de deelnemers. Nogmaals gefeliciteerd!!


Een geslaagde Gebruikersdag!

Wij kijken terug op een zeer succesvolle en geslaagde Gebruikersdag, een dag waarop we naast een blik op wat gaat komen ook stil hebben gestaan bij de stappen die wij nemen en genomen hebben voor nog beter product en dienstverlening. Een prachtige warme en zonnige dag vol inspiratie, netwerkmogelijkheden en kennisdeling, afgewisseld met een heerlijke lunch en gezellige borrel! Oh ja, en vergeet geen stappen te maken op de cumlaude sokken!


________________________________________

Presentaties

De komende dagen zullen er presentaties worden toegevoegd.


Keynote Wiel van de Berg


Ronde 1

1.1  Office 365 loves cumlaude Learning
1.2  Buurtleren- leer je buurt leren!
1.3  Van complexe activiteitenplannen naar eenvoudige overzichten 
1.4  BPV: Vind jouw stage match! (Presentatie Arie van de Graaf) (Presentatie Jessica Jansen)
1.5  De onderwijscatalogus: de regiekamer van het onderwijs


Ronde 2

2.1 Zelf aan de slag met de onderwijscatalogus - Eigen laptop meenemen!
2.2 Op ontdekkingsreis met cumlaude Author 
2.3 Het Nieuwe Portfolio
2.4 Flipping the Classroom
2.5 ePortfolio App


Lid worden? Neem contact op
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief