| Inloggen | |

De Veerensmederij

OVER DE VEERENSMEDERIJ

De Veerensmederij - geopend in 1908 - speelde een belangrijke rol in dat proces. Hier werden destijds de veren voor de onderstellen van de treinwagons gesmeed. De hoge schoorstenen op het pand verwijzen nog naar de smidsvuren die langs de gevels stonden opgesteld. In 2000 zijn de ovens gedoofd en is het pand buiten gebruik gesteld.

Inmiddels is de Veerensmederij een van de Rijksmonumenten op de Wagenwerkplaats en heeft het pand een zeer grondige renovatie ondergaan. Alle karakteristieke onderdelen van de smederij zijn weer in ere hersteld. Het fraaie metselwerk met hoge gietijzeren vensters, de bijzondere ijzeren dakspantconstructie, de unieke schoorstenen en de originele opbouw met houten ventilatieluiken pronken weer als in het begin van de vorige eeuw.

Ook het omliggende spoorcomplex is opgebloeid. Diverse monumenten - allemaal van de hand van architect Dirk Margadant - zijn gerenoveerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen. De Wagenwerkplaats is daarmee een inspirerende plek waar bedrijvigheid, kunst, historie, cultuur en horeca samenkomen.

Hoe kom je er?

De Veerensmederij maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Het monumentale, industriële spoorcomplex is vanuit heel Nederland uitstekend bereikbaar.

Plattegrond WWP 2017_small.pdf

Bezoekadres

Soesterweg 330
3812 BH Amersfoort

Gebruik 'Soesterweg 310F in Amersfoort' als navigatieadres en volg de aanwijzingen van uw navigatiesysteem. Bij de entree van de Wagenwerkplaats vindt u bewegwijzering richting De Veerensmederij.

Per trein

(8-10 minuten lopen)

Verlaat station Amersfoort Centraal via de achteruitgang (noordzijde) en ga linksaf. Neem het voetpad tussen de P+R van Q-park en volg het spoor. Blijf de weg volgen, langs de Rijtuigenloods, tot aan H+N+S Landschapsarchitecten. Loop hier de steeg in langs H+N+S. Na 100 meter ziet u de entree van de Veerensmederij recht voor u.

Met de auto

Download de routebeschrijving of gebruik 'Soesterweg 310F in Amersfoort' als navigatieadres en volg de aanwijzingen van uw navigatiesysteem. Bij de entree van de Wagenwerkplaats vindt u bewegwijzering richting De Veerensmederij.

Parkeren

Geeft u toch de voorkeur aan vervoer per auto dan kunt u gebruik maken van de parkeervoorziening van het gebouw. 

Lid worden? Neem contact op
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief