| Inloggen | |

Een rijk aanbod

Dit jaar is het thema ‘Samen stappen maken’.  Dit thema zie je ook terug in de keynote van Wiel van de Berg waarin hij vooruit kijkt wat er in de toekomst op de rol staat en de verschillende workshops tijdens de Gebruikersdag, waarvan er veel in samenwerking met klanten worden gegeven.

Zo is er tijdens de workshoprondes speciale aandacht voor Office 365. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Microsoft. Workshops over het nieuwe Portfolio en de BPV/stage module worden verzorgd in samenwerking met leden van de projectgroepen. En er is meer! Zo zijn er workshops over de Onderwijscatalogus: een hands on workshop voor gebruikers van de Onderwijscatalogus en een workshop voor diegenen die graag meer willen weten over wat de Onderwijscatalogus is en hoe het je kan helpen.

Daarnaast hebben we een presentatie van het Instituut voor Fysieke Veiligheid over hoe de Brandweer Activiteitenplannen inzet binnen hun ELO om brandweermensen vakbekwaam te maken, een workshop over de ePortfolio App die de Brandweer in de regio Brabant Zuid-Oost gebruikt en een workshop over Buurtleren, waarbij de cumlaude Webshop wordt ingezet om leeraanbod en leervraag in de buurt bij elkaar te brengen en is er aandacht voor Flipping the classroom en hoe de leeromgeving dit kan ondersteunen.

Zoals je ziet is er een ruime keuze uit workshops. Wacht niet te lang met je keuze doorgeven. Schrijf je in voor de workshops die jij graag wilt bijwonen! Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken per sessie beschikbaar. 

Wij hopen je te mogen verwelkomen op deze Gebruikersdag waarin we grote stappen richting toekomst aankondigen.

Ronde 1 | 11.30 - 12.30

1.1 cumlaude Learning loves Office365

Door: Microsoft en Pascal van den Biggelaar (Three Ships)

Office 365 is een krachtige suite met productiviteitstools. Veel daarvan zijn al lang bekend, zoals Word, Excel en Powerpoint. Deze zijn ondertussen aangevuld met krachtige tools als OneNote en Teams. In deze workshop lichten wij toe hoe de Office 365 onderdelen, geïntegreerd binnen cumlaude Learning, door het onderwijs ingezet kunnen worden om het beste uit beide omgevingen te halen!


1.2 Buurtleren- leer je buurt leren!

Door: Klaas Wever en Chris Wever (Buurtleren)

Je wilt van iemand in de buurt leren gitaarspelen, breien, Frans spreken, maar hoe vind je die persoon? Of je vindt het een uitdaging om anderen te leren schilderen, te leren tuinieren of breien. Het ontbreekt aan een marktplaats waar je gemakkelijk een wens plaatst om iets van iemand te leren of een ambitie om iets aan een ander te leren kan neerzetten en bijhouden. In een buurt wonen 1000 mensen met 1000 wensen en 1001 ambities! Gratis of tegen geringe vergoeding. In ieder van de 17.000 buurten in Nederland is veel potentieel. (17 miljoen gedeeld door 1000). Deze ambities  en wensen  veranderen bovendien  vele malen. Denkt eens aan de student die wil bijverdienen door muziekles te geven. Aan de gepensioneerde die graag weer in contact komt met mensen. Aan de scholier die bijles wil geven. Verenigingen die opendagen organiseren. Het moet een medium zijn waar iedereen zich op kan profileren. Zelfs mensen die een eigen klasje willen starten met taalles in huis. Of een cursus nagellakken, knippen. Mensen willen ondernemen en via Buurtleren is het makkelijk ondernemen.  Behalve individuen worstelen gemeenten, woningbouwverenigingen, welzijnscentra met het matchen van vraag en aanbod.


1.3 Van complexe activiteitenplannen naar eenvoudige overzichten 

Door: Mark Graner (Instituut Fysieke Veiligheid)   

Binnen het huidige brandweeronderwijs zijn activiteitenplannen inmiddels niet meer weg te denken. Aan de hand van de basisopleiding Manschap A en de specialisatie Chauffeur krijg je een kijkje in de complexiteit van onze organisatie, en hoe we het in de ELO voor deelnemers juist eenvoudig proberen te houden. Gedetailleerde activiteitenplannen, opleidingsgebonden portaalpagina’s en competentieoverzichten in Volg-rapporten zullen de revue passeren. Ben je een SPBS-fan of -criticus, kom dan langs en kijk en praat mee!


1.4 BPV:  Vind jouw match! 

Door: Leden projectgroep en Jessica Jansen (Three Ships)

Het project BPV houdt zich bezig met de ontwikkeling van een volwaardige stage- en BPV module binnen cumlaude Learning, zodat het beheren van bedrijven en stageplaatsen, matching, uitvoering en evaluatie allemaal vanuit cumlaude Learning plaats kan vinden.  In deze workshop werpen we een blik op de nieuwste ontwikkelingen rond het project BPV. Waar staan we nu, wat gaan we nog doen en wat is het voordeel?


1.5 De onderwijscatalogus: de regiekamer van het onderwijs

Door: Sandra van der Plas (Three Ships)

Een informatieve workshop over de Onderwijscatalogus. Wat is het precies, wat kun je er mee en hoe helpt het onderwijs vormgeven. Waarom zou je kiezen voor de onderwijscatalogus ? Wat zijn de voordelen voor het onderwijs, en voor de student? Hoe stel je een curriculum samen en hoe word dit geaccordeerd? Een aantal vragen die wij beantwoorden tijdens deze workshop.
 

Nog niet aangemeld voor de Gebruikersdag? 

Schrijf je nu in

Al wel aangemeld voor de Gebruikersdag?

Kies je sessies

Ronde 2 | 13.30- 14.30

2.1 Zelf aan de slag met de onderwijscatalogus - Eigen laptop meenemen!

Door: Arie van der Graaf  en Hans Thalen (projectgroep FoV en OC)


Deze workshop is een echte workshop, u gaat namelijk zelf aan het werk in de onderwijscatalogus. U kunt aan het werk om zelf een onderwijseenheden te gaan maken. Of u gaat als uitvoerend docent een onderwijseenheid gebruiken in een klas. Vervolgens kunt u ook als leerling/student de onderwijseenheden gebruiken. Alle onderdelen vanaf het bouwen, het gebruiken van een onderwijseenheid en de rapportage van de resultaten komen aan de orde in deze workshop.  

LET OP: U moet wel uw eigen laptop meenemen als u aan deze workshop wilt deelnemen.


2.2 Op ontdekkingsreis met cumlaude Author 

Door: Innovam en Jos Herkelman (Three Ships)

In deze workshop ga je op ontdekkingsreis door de mogelijkheden die cumlaude Author je biedt. Daarbij besteden wij aandacht aan de nieuwe functionaliteiten en geven aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en handige tips en tricks, waardoor je nog makkelijker prachtige content kunt maken en publiceren.


2.3 Het nieuwe Portfolio

Door: Leden projectgroep en Jessica Jansen (Three Ships)

Benieuwd naar de status en de vorderingen van het herontwerp van het digitaal portfolio? In deze workshop werpen we een blik op de nieuwste ontwikkelingen rond de herontwikkeling van het portfolio.


2.4 Flipping the classroom

Door: Jan van Veen en Pascal van den Biggelaar (Three Ships)

Online instructie en de lestijd gebruiken voor activiteiten en opdrachten is in de groei. Hoe voorkom je echter dat de instructie niet wordt bekeken en je uiteindelijk toch tijdens de les met instructie bezig bent? Hoe ga je om met studenten die vragen hebben over de instructie? In deze workshop kijken we naar manieren om het flipping the classroom model toe te passen in de praktijk. 


2.5 ePortfolio app

Door: Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost en Jasper Grannetia (Three Ships)

Iedereen aantoonbaar vakbekwaam! Dat is de opdracht van de brandweer in de veiligheidsregio Brabant Zuid Oost. Voor het in kaart brengen van de vakbekwaamheid en de ontwikkeling van de medewerkers op de posten, wordt gebruik gemaakt van het cumlaude Portfolio en de beoordelingsapp die Three Ships voor de regio ontwikkeld heeft. Wilt u weten hoe dit in de praktijk werkt? Kom dan zeker naar deze workshop.


 

Nog niet aangemeld voor de Gebruikersdag? 

Schrijf je nu in

Al wel aangemeld voor de Gebruikersdag?

Kies je sessies

 

Nog niet aangemeld voor de Gebruikersdag? 

Schrijf je nu in

Al wel aangemeld voor de Gebruikersdag?

Kies je sessies

Contact

Vragen? Verzoekjes?

Stuur ons een e-mail

Lid worden? Neem contact op
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief